ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος:
Χριστάκης Γεωργιάδης

Μέλη:
Ευριπίδης Δημητριάδης
Χρίστος Θεοδούλου
Βασίλειος Θεοδώρου
Ζένιος Δημητρίου
Ανδρέας Παπαπαρασκευάς

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Πρόεδρος:
Χριστάκης Γεωργιάδης

Είναι απόφοιτος του Great London Polytechnic από όπου πήρε δίπλωμα στα Εμπορικά (Commercial Studies).  Αργότερα πήρε B.A. Degree in Business Administration και παρακολούθησε σεμινάρια για Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Ασχολήθηκε με οικογενειακές επιχειρήσεις και το 1970 ίδρυσε τη βιομηχανία Sun Island Canning Limited της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος για 27 χρόνια μέχρι το τέλος του 1997.  Από τον Ιανουάριο του 1998 ανέλαβε ως Εκτελεστικός Πρόεδρος  της Εταιρείας C.C. Georgiades Business Consultants Limited  που ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις.  Διετέλεσε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής και τώρα είναι Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΕΒΕ.  Είναι μέλος σε άλλα Διοικητικά Συμβούλια ιδιωτικών και δημοσίων εταιρειών και διετέλεσε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών οργανισμών.

 

Μέλος:
Ευριπίδης Δημητριάδης

Είναι Στατιστικολόγος/Οικονομολόγος.  Σπούδασε  Μαθηματικά, Στατιστική και Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Queen’s University of Belfast, Cambridge, Minnesota (Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής) και London School of Economics and Political Science.  Κατέχει τους πανεπιστημιακούς τίτλους B.A. (Hons) (Maths), Postgraduate Diploma in Statistics, M.A. (Econ) και Ph. D (Econ). Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών  της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1981 μέχρι την αφυπηρέτησή του το 1998.  Υπηρέτησε ως Πρόεδρος ή μέλος σε διάφορες Κυβερνητικές Επιτροπές για μελέτη ποικίλων θεμάτων, μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών της Κυβέρνησης και Πρόεδρος του Κλάδου Διευθυντών Κυβερνητικών Τμημάτων. Διετέλεσε επίσης εκτελεστικός διευθυντής διαφόρων ερευνητικών σχεδίων και μελετών για την Κύπρο που διεξήχθησαν με οικονομική και τεχνική βοήθεια από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το Ειδικό Ταμείο Πληθυσμιακών Μελετών των Ηνωμένων Εθνών και του Προγράμματος Αναπτύξεως των Ηνωμένων Εθνών. Έχει γράψει και δημοσιεύσει επιστημονικά βιβλία, μελέτες και άρθρα πάνω σε ζωτικά θέματα που σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Δίδαξε σε διάφορα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού.  Τώρα είναι επισκέπτης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι μέλος διαφόρων διεθνών επιστημονικών και επαγγελματικών Ομίλων και Ινστιτούτων και Πρόεδρος  της Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου.  Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, διασκέψεις, επιτροπές, επίσημες αποστολές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.  Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Focus Consultants.

 

Μέλος:
Χρίστος Θεοδούλου

Απεφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο Αμμοχώστου το 1969. Σπούδασε Οικονομικά και Λογιστική στο North East London Polytechnic. Κατά τα έτη 1976 μέχρι και 1981 εργάστηκε σε ελεγκτικό γραφείο του Λονδίνου και παράλληλα απέκτησε τον τίτλο του εγκεκριμένου λογιστή FCCA. Από το 1982 μέχρι το 1984 διετέλεσε Διευθυντής στον ελεγκτικό οίκο Μεταξάς Λοϊζίδης Συρίμης & Σία, ενώ από το 1984 μέχρι το 1999 κατείχε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της δημόσιας εταιρείας Κυπριακές Αερογραμμές Λίμιτεδ. Το 1999 ανέλαβε τα καθήκοντα του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου Εταιρειών Suphire όπου εργάστηκε μέχρι τον Απρίλιο του 2003. Είναι επίσης διοικητικός σύμβουλος στην εταιρεία Blue Island Holdings Limited.

 

Μέλος:
Βασίλειος Θεοδώρου

Απεφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το έτος 1980 στη Λάρνακα. Γεννήθηκε στο χωριό Πατρίκι Αμμοχώστου. Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Μέλος:
Ζένιος Δημητρίου

Γεννήθηκε το 1947. Σπούδασε ασφαλιστικά στο Chartered Insurance Institute του οποίου είναι Associate Member (ACII) και έχει τον τίτλο του Chartered Insurer. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Universal Life  μέχρι το 1986. Στη συνέχεια διορίστηκε Γενικός Διευθυντής της Πανευρωπαϊκής Ασφαλιστικής και μετά την εξαγορά της Φιλικής και της Interamerican διορίστηκε Πρώτος Εκτελεστικός Λειτουργός (CEO) του ομίλου. Το 1997 διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ελλάδα. Παράλληλα υπηρετούσε και σαν Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο και Γενικός Διευθυντής στη Ρουμανία. Αποχώρησε το 2001 για να ασχοληθεί με τις δικές του επενδυτικές και άλλες δραστηριότητες στην Κύπρο και τη Ρουμανία. Είναι Πρόεδρος της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής και μέλος σε συμβούλια διαφόρων άλλων οργανισμών.

 

Μέλος:
Ανδρέας Παπαπαρασκευάς

Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1985 και αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και την μόρφωση του, εργοδοτήθηκε από λογιστήριο μεγάλου ξενοδοχείου της Λευκωσίας για δύο περίπου χρόνια. Στη συνέχεια προσελήφθη στην Euroinvestment & Finance Ltd διεκπεραιώνοντας τόσο λογιστική εργασία όσο και Χρηματοδοτήσεις Συμβολαίων Ενοικιαγοράς (Hire Purchase) μέχρι το 1996. Μετέπειτα ανέλαβε την διαχείριση του Επενδυτικού Σχεδίου στον ίδιο Οργανισμό. Οι οργανωτικές και διοικητικές του ικανότητες συνέβαλαν τα μέγιστα στην επέκταση του τμήματος του αλλά και της Εταιρείας, πράγμα που τον οδήγησε στον όμιλο Suphire και στην Suphire (Finance) Ltd, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

 

  Αρχή σελίδας